Od utorka uveče očekuje se jak sneg u centralnoj i severnoj Nemačkoj. Na jugu će padati "jaka kiša koja se smrzava".

DWD je navela da će povećanje snežnog vremena imati "rasprostranjen uticaj na putni i železnički prevoz", te upozorila na nesreće. Policija je u utorak tokom dana već izvestila o nekoliko manjih nesreća.

U velikim područjima centralnog Hesena očekuje se da će pasti 15 do 30 centimetara snega u roku od 12 do 24 sata, a moguće je i više.

Severno od reke Majne također će padati mestično jak sneg. Ledena kiša mogla bi padati do večeri u sredu, posebno duž i južno od reka Majne i Mosele, te će doći do pojave takozvanog crnog leda.

DWD je upozorila i na "ekstremno nakupljanje leda na objektima, drveću i nadzemnim vodovima, kao i na povećani rizik od odvajanja leda".

Niske temperature kretaće se od 6 stepeni Celzijusa na Rajni do -6 u severnoj Nemačkoj.

U utorak uveče će na jugu zemlje s Majne padavine preći u sneg. Od Rineland-Pfalc i južnog Hesena do Tiringije i Saske pašće do 15 centimetara svežeg snega.

Sneg će nastaviti da pada širom jugoistoka tokom dana, u početku u obliku kiše na niskim nadmorskim visinama, a zatim će se celi krajolik zabeleti.

Temperature će se kretati od 0 do 4 Celzijusa, a do sredine dana na jugozapadu i do 9 stepeni.

Očekuje se otkazivanje letova u Frankfurtu kao i Štutgartu, a u Bavarskoj će biti otkazana nastava.

Oluja bi se mogla proširiti i na ostatak Evrope, a na Balkanu se može očekivati krajem sedmice. Izgledno je naglo zahlađenje uz kišu i sneg.

BONUS VIDEO:

"IZRAEL JE POSTAO GOSPODAR ŽIVOTA I SMRTI U GAZI!" Miletić tvrdi: Uspostavili su VOJNE VEZE SA EGIPTOM da ne dođe do eskalacije Kurir televizija

 (MONDO/D.S)