Smrt tri američka vojnika i ranjavanje više desetina uzburkala je američku javnost, a komentari zvaničnika pozivaju na hitru reakciju SAD i uzvraćanje napada!

Džo Bajden je već izjavio da će američka vojska nastaviti da radi na borbi protiv terorizma, kao i da će pozvati na odgovornost vinovike nemilog događaja! Sada se u red američkih političara, koji pozivaju na hitan odgovor pridružio i Dan Sulivan, republikanski senator s Aljaske. On je objavio na X-u, bivšem Twitteru, da su militantne skupine koje podržava Iran "prešle crvenu liniju". Drugi republikanci kritikovali su predsednika SAD Bajdena što nije učinio više na suzbijanju iranskih napada na američke interese u regiji. "Iran otvoreno dovodi u pitanje snagu i odlučnost SAD-a zahvaljujući Bidenovom popuštanju najvećem svetskom sponzoru terorizma", rekao je senator Floride Rik Skot u objavi na društvenim mrežama. “To mora završiti”, dodao je.

Senator Tom Koton iz Arkansasa rekao je da "jedini odgovor na ove napade mora biti razorna vojna odmazda protiv iranskih terorističkih snaga, kako u Iranu, tako i širom Bliskog istoka".

Podsetimo, sinoć su u napadu dronom na bazu američke vojske poginula tri vojnika, dok ih je više od 30 ranjeno, a javljeno je da imaju teške povrede glave. Kako pišu strani mediji - nejasno je zašto protivvazdušna odbrana nije uspela da presretne dron, što je izgleda bio prvi poznati napad na Kulu 22 otkako su napadi na američke i koalicione snage počeli 17. oktobra. Američke snage u ispostavi su deo misije savetovanja i pomoći sa Jordanom.

BONUS VIDEO: "IZRAEL JE POSTAO GOSPODAR ŽIVOTA I SMRTI U GAZI!"

"IZRAEL JE POSTAO GOSPODAR ŽIVOTA I SMRTI U GAZI!" Miletić tvrdi: Uspostavili su VOJNE VEZE SA EGIPTOM da ne dođe do eskalacije Kurir televizija

(Mondo/M. Š.)