Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu poručio je vojnim proizvođačima da "prestanu da se ze*ebavaju" i dodatno povećaju proizvodnju samohodnih artiljerijskih sistema. Šojgu je juče posetio fabrike za proizvodnju oružja u industrijskom gradu Jekaterinburgu na Uralu i rekao da Rusija pojačava proizvodnju raketa protivvazdušne odbrane nakon serije napada ukrajinskih dronova na gradove i energetsku infrastrukturu.

Snimak obilaska fabrike ruskog ministra objavio je novinski sajt RBC, a na snimku se vidi kako Šojgu grdi rukovodstvo fabrike što ne proizvodi dovoljno artiljerije, piše Rojters. 

"Slušajte, prestanite da se za*ebavate, momci. Počeli smo sa ovim 2022. godine. Trebalo je da pustite ove mašine da rade punim kapacitetom 2023. godine. Želeo bih da u roku od nedelju dana dobijem konkretan predlog o tome kako ćemo postići ciljeve koje je postavio predsednik Vladimir Putin. Morate to da uradite jer su sva ova naređenja povezana sa obavljanjem veoma specifičnog posla na bojnom polju", rekao je šefovima fabrike.

Direktor je rekao da je fabrika u poslednje dve godine već šest puta povećala proizvodnju. Rusija je prebacila odbrambene objekte na 24-časovnu proizvodnju kako bi zadovoljila potrebe svojih snaga u Ukrajini. "Ruska odbrambena industrija će ove godine snabdevati vojsku sa nekoliko puta više vojne opreme nego 2022. i 2023. godine", rekao je zamenik ministra odbrane Aleksej Krivoručko, a prenosi Interfaks.

BONUS VIDEO:

TRENUTAK KADA JE PUTIN NAREDIO VISOK NIVO PRIPRAVNOSTI ZA NUKLEARNE SNAGE: Pogledajte izraz lica Šojgua kada prima naređenje Kurir televizija

(MONDO/U. M.)