Australijanka Loren O’Nil koju je napala ajkula u luci u Sidneju zahvalila se svojim dobrim "herojskim" komšijama što su joj pomogli u tako teškom trenutku: "Želim da se zahvalim svojim herojskim i veoma ljubaznim komšijama na pomoći koja je došla u ključnom trenutku", navodi se u saopštenju koje je objavila bolnica u kojoj se Loren nalazi.

Devojka, koja je strastveni kajakaš i plivač, živi u blizini okeanskog bazena opremljenog mrežama za ajkule, ali veoma često pliva u otvorenim vodama. Jednom takvom prilikom došlo je do nesreće kada je ajkula napala 29-godišnjakinju i nanela joj teške povrede noge zbog kojih se nalazi u bolnici.

Svedoci koji su požurili na lice mesta, kako bi povređenoj devojci pružili neophodnu pomoć, rekli su da su je čuli kako viče i da su odmah pritrčali da joj pomognu da izađe iz vode. Druga žena, veterinar, podvezala joj je nogu da zaustavi krvarenje, a taj čin ju je spasio eventualnog smrtnog ishoda. Loren je istakla da je neizmerno zahvalna i bolničarima koji su "brzo reagovali na licu mesta" kao i medicinskim timovima koji je leče.

BONUS VIDEO:

(MONDO/U. M.)