Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije i bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev nazvao je izjave zapadnih političara o navodnom mogućem sukobu Rusije sa NATO-om i Evropskom unijom "izuzetno opasnim brbljanjem".

"Sunak, Šolc, Makron, norveški, finski, poljski i drugi lideri iz zemalja NATO-a kažu da moraju biti spremni za rat sa Rusijom", napisao je on na svom Telegram kanalu. Medvedev je istakao da se, iako je ruska strana više puta izjavljivala da ne planira sukob sa NATO-om i zemljama Evropske unije, "izuzetno opasno brbljanje na ovu temu nastavlja".

"Ako se, ne daj Bože, desi takav rat, onda neće ići po scenariju SVO. Neće se voditi u rovovima artiljerijom, oklopnim vozilima, dronovima i opremom za elektronsko ratovanje", napisao je Medvedev.

Podsetio je da je "NATO ogroman vojni blok, stanovništvo zemalja Alijanse broji skoro milijardu ljudi, a njihov ukupan vojni budžet može da dostigne jedan i po bilion dolara". "Zbog neuporedivosti našeg vojnog potencijala, jednostavno nećemo imati izbora. Odgovor će biti asimetričan. Za zaštitu teritorijalnog integriteta naše zemlje koristiće se balističke i krstareće rakete sa specijalnim bojevim glavama. Ovo je po našim vojnim dokumentima i svima je poznato. Biće to apokalipsa. Kraj svega", napisao je on.

BONUS VIDEO:

"RUSIJA I NATO NEĆE UĆI U KONFLIKT DO MARTA!" Eksperti upozorili: Već se priča o GLOBALNOM SUKOBU, očekujte NOVU VRSTU RATOVANJA Kurir televizija

(MONDO/N.D.)