- Rusija nije ekspanzionistička sila - rekao je novinar.

On je napomenuo da američke vlasti, posebno Viktorija Nuland i lažovi koji rade u Stejt departmentu, pokušavaju da predstave Putina u lošem svetlu, upoređujući ga sa diktatora.

- Istina je da je sve to laž. U stvari, to je glupost, morate biti idiot da biste tako mislili - naglasio je Karlson.

- Oni (Rusija) samo žele da zaštiti svoje granice - objasnio je novinar.

On je dodao da su „profesionalni lažovi u Vašingtonu, koji ne znaju ništa o regionu i, u principu, o svetu van Njujorka” ubedili sebe i pokušavaju da ubede javnost u agresivne namere Rusije i naglasio da „nema dokaza za to.”

Po njegovim rečima, Zapad je odbacio Rusiju, a cela poenta NATO-a je da obuzda Moskvu.

- Zapad nije želeo da bude saveznik Rusije. To je prilično očigledno. Mislim da je cela poenta NATO-a da obuzda Rusiju - naglasio je Karlson, iznevši mišljenje da je to, navodno, uvredilo rusko rukovodstvo.

Prema rečima američkog novinara, Rusija je „evropska zemlja, polovina se (nalazi) u Aziji“.

- Ali u njoj ima mnogo evropskog. Ako dođete u Moskvu, to je divan evropski grad. To se vidi i kulturno oseti - primetio je on.

Čitav intervju koji je američki novinar uradio sa ruskim predsednikom, Vladimirom Putinom, a koji je objavljen na našem portalu možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO:

DEKA NESTALOG FILIPA U ŠOKU ZBOG VESTI DA MU JE UNUK NAĐEN MRTAV! Odgovorni za lažnu vest nisu se javlali ceo dan: OVO JE ISTINA Kurir TV

(MONDO/D.S.)