Glasine o narušenom zdravstvenom stanju ruskog predsednika Vladimira Putina dodatno su podstaknute kada je uočeno da je ruski lider morao da kontroliše svoju nogu tokom intervjua sa novinarom Takerom Karlsonom.

Naime, u dvosatnom intervjuu Putin je rukom morao da smiruje svoju nogu koja se nekontrolisano tresla. Neki kritičari su doveli u pitanje Putinovo zdravlje posebno nakon što je uslikan kako pravi grimase tokom sastanka sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom 28. januara.

Trzaji noge primećeni su i u septembru, kada je Putin imao sastanak sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom. Video snimci su pokazali kako Putin uzastopno podiže i spušta levu – pokret koji ponavlja u intervjuu sa Karlsonom.

Kremlj je više puta demantovao glasine da Putin ima ozbiljne zdravstvene probleme, poput srčanog udara ili raka. U oktobru je Telegram kanal „General SVR“, koji redovno tvrdi da Putin boluje od raka, naveo da je doživeo srčani udar, prenosi Dejli mejl. Kanal je objavio da je u svim nedavnim Putinovim pojavljivanjima, uključujući i inostrane posete, u stvari bio njegov dvojnik.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da je predsednik dobro i da kruže lažne vesti. Spekulacije o tome da koristi dvojnika pojavile su se u junu kada je Putin iznenada posetio grad Derbent na jugu Rusije i to samo nekoliko dana nakon neuspele Vagnerove pobune.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, 2022. godine, procureli su tajni dokumenti u kojima se tvrdilo da Putin ima početni stadijum Parkinsonove bolesti i rak pankreasa. "Mogu da potvrdim da mu je dijagnostikovana Parkinsonova bolest u ranom stadijumu, ali ona već napreduje. Putin redovno uzima sve vrste teških steroida i inovativnih injekcija protiv bolova kako bi zaustavio širenje raka koji mu je nedavno dijagnostikovan. To ne samo da izaziva veliki bol, već je Putinu natečeno lice, a tu su i druge nuspojave kao što su rupe u pamćenju“, navodi se u pomenutim dokumentima.

BONUS VIDEO: "VLADIMIR PUTIN MOŽE SAMO OVAKO DA OSTANE NA VLASTI?!" 

"VLADIMIR PUTIN MOŽE SAMO OVAKO DA OSTANE NA VLASTI?!" Stručnjaci tvrde: Rusija je NERVOZNA zbog ORUŽJA koje je Ukrajina dobila Kurir televizija

(Mondo/Nova/M. Š.)