Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije ponovo je stavilo brata Alekseja Navaljnog, koji je preminuo 16. februara u zatvorskoj koloniji Polarni vuk, Olega, na poternicu po krivičnom članu u vezi sa pokretanjem novog krivičnog postupka protiv njega. 

Poternica za bratom Olegom izdata je u trenutku kada porodica Navaljnog zahteva da joj se preda telo Alekseja, kako bi ruskog opozicionara mogli da sahrane. U ovom trenutku nije poznato zbog čega je ponovo raspisana poternica za Aleksejevim bratom. "Navaljni Oleg Anatoljevič. Traži se po članu Krivičnog zakonika", navodi se u bazi podataka.

Agencije za sprovođenje zakona javile su TASS-u da je protiv Olega Navaljnog pokrenuta nova poternica, ali nisu precizirali po kom članu je pokrenuta.  Za Olegom Navaljnim je 2022. godine bila već raspisana poternica kada je optužen jer je u Moskvi učestvovao na protestu zbog hapšenja njegovog brata Alekseja.

BONUS VIDEO:

"NAVALJNI BIO NEBITAN POLITIČAR, OSVAJAO 2% NA IZBORIMA!" Analitičar tvrdi: Zapad ga je NAMERNO NAPRAVIO VOĐOM OPOZICIJE  Kurir televizija

(Tass/MONDO/U. M.)