Bivši američki predsednik Donald Tramp traži da se odbaci slučaj vezan za poverljive dokumente, koji se vodi protiv njega na Floridi.

Trampovi advokati podneli su više zahteva da se slučaj odbaci pred sudom, a kao razloge navode predsednički imunitet i nezakonito imenovanje specijalnog tužioca Džeka Smita.

"Odluka predsednika Trampa da odredi da su dokumenti lični, i stoga traži da budu izneti iz Bele kuće, bio je zvaničan postupak predsednika koji je u tom trenutku bio na vlsti. Za taj zvanični postupak, ima pravo na imunitet i taj imunitet mora podrazumevati i izuzetost od krivičnog gonjenja", navode njegovi advokati.

Tramp je pred sudom rekao da nije kriv za namerno zadržavanje informacija o nacionalnoj bezbednosti, vezanih za poverljive dokumente otkrivene na njegovom imanju u Mar-A-Lagu. Sporni dokumenti otkriveni su više od godinu dana nakon što je Tramp otišao iz Bele kuće.

BONUS VIDEO:

"AKO TRAMP DOĐE NA VLAST KURTIJU JE ODZVONILO" Miletić obrazložio: U obrnutom slučaju, takođe će biti RADIKALNIH promena  Kurir televizija

(MONDO/B.Z.J.)