Američki predsednik Džo Bajden rekao je da će u sredu biti podvrgnut pregledu u vojnoj bolnici u Merilendu, a rezultati će biti pažljivo praćeni s obzirom na to da 81-godišnjak namerava da izađe na izbore u novembru.

Bela kuća je saopštila da će kasnije u sredu javno objaviti pisani rezime rutinskog godišnjeg pregleda demokratskog predsednika. Ovogodišnji pregled dolazi u vreme kada će se Bajden verovatno ponovo suočiti sa bivšim republikanskim predsednikom Donaldom Trampom (77) na izborima 5. novembra.

Dvojica kandidata se međusobno optužuju za slabljenje mentalnih sposobnosti. Trampova poslednja suparnica za nominaciju Republikanske stranke, 52-godišnja Niki Hejli, rekla je da su obojica kandidata prestara za Belu kuću i da bi trebalo da se podvrgnu kognitivnim testovima.

Lekari su Bajdena proglasili zdravim i "sposobnim za dužnost" tokom prošlogodišnjeg fizičkog pregleda, koji je uključivao uklanjanje lezije sa predsednikovog grudnog koša, a takođe je rečeno da Bajden nema simptome dugotrajnog kovida nakon što se zarazio koronavirusom 2022. godine.

BONUS VIDEO:

"AMERIKA JE SLEPO PODRŽAVALA IZRAEL U SVEMU, ALI BAJDEN ČINI DRUGAČIJE POTEZE" Kostić: Amerika neće načiniti radikalne poteze Kurir televizija

(MONDO/U. M.)