• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"RUSIJA ĆE DO 2030. BITI JEDNA OD NAJVEĆIH EKONOMIJA SVETA": Premijer Mišustin o pozitivnim merama Vlade

Autor Aleksandra Virijević

Na osnovu podataka Ministarstva za ekonomski razvoj Rusije BDP je u februaru porastao za 8,8 posto, saopštio je premijer Mišustin.

 Ruska ekonomija nastavlja da raste u 2024. Izvor: Alexander Astafyev / Sputnik / Profimedia

Ekonomija Rusije nastavlja da raste i početkom 2024. godine, potvrdio je danas premijer Ruske Federacije Mihail Mišustin. On je istakao da je rast siguran i da se u tom smislu ništa nije promenilo.

"Mere koje je Vlada preduzela prošle godine dale su dobre rezultate, i oni se vide po dinamici BDP-a i pozitivnim promenama koje su se desile u mnogim sektorima. Početkom 2024. godine trend rasta se nije promenio, naša privreda nastavlja da se samouvereno razvija", rekao je Mišustin.

Takođe, podsetio je da je prema proceni Ministarstva za ekonomski razvoj Rusije BDP u januaru ove godine porastao za skoro pet posto, a u februaru za 7,7 posto. Pored toga, porast je registrovan i u industriji (8,5 odsto u februaru), prenose RIA Novosti.

"Lokomotivu uspeha, kao i 2023. godine, čini prerađivačka industrija i to je jako važno. Prerađivačka industrija nam raste rekordno visokim tempom", poručio je Mišustin.

Kako je objasnio, generator promena u ekonomiji bilo je to što je došlo do potražnje za novim proizvodima i uslugama koji se proizvode u Rusiji.

"Neophodno je podržati ovakvu tendenciju, rukovodeći se pre svega programom nacionalnog razvoja koji je predsednik izneo u obraćanju Saveznoj skupštini. Rusija bi do 2030. godine trebalo da postane jedna od četiri najveće ekonomije sveta po paritetu kupovne moći. Naravno, potrebno je delovati veoma aktivno, u nekoliko pravaca odjednom", istakao je premijer.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:09
RUSIJA TUGUJE: Nastavlja se odavanje pošte ubijenima u masakru u Moskvi, NEPREGLEDNI REDOVI
Izvor: Reuters
Izvor: Reuters

 (Mondo/A.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

1 April

DA SU OVO REKLI 1 APRILA?NEKAKO BIH SE JOS I NASMIJAO?OVAKVI NEBULOZU U OVOM OBIMU JE STVARNO ZA PSIHIJATRIJE?RUSIJA JE DANAS U TOTALNOJ IZOLACIJI NORMALNE CIVILIZACIJE!!!! I TAKO CE IZGLEDA JOS JAKO DUGO DA POTRAJE!!!!OSIM STO PROIZVODE MONSTRUZNE BOMBE ZA TESKA RAZARANJA ?E TO JE NJIHOVA INDUSTRIJA!!!! PAMETNOM DOSTA!!!

Garagan

Ovaj veci lazov od ovog naseg

heheheheheh

@Garagan NA KOJIM NARKOTICIMA JE OVAJ???

special image