• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UKRAJINSKA VOJSKA MARŠIRALA U MOSKVI! Vijorila se i američka zastava na Crvenom trgu: Ovo su unuci heroja

Autor Aleksandar Blagić

Na vojnoj paradi 2010. godine u Moskvi su se na Crvenom trgu vijorile zastave Ukrajine, Velike Britanije, Amerike i Francuske.

 Ruska parada Izvor: X/Chay Bowes/Screenshot

Ruska Federacija je u četvrtak 9. maja organizovala vojnu paradu na Crvenom trgu u Moskvi povodom 79 godina od pobede nad fašizmom. Ruska vojska prikazala je najbolje što ima na obeležavanju Dana pobede iako je bio prisutan samo jedan tenk što je privuklo pažnju mnogih analitičara.

Od početka rata u Ukrajini prošlo je više od dve godine, svet se sve više deli na dve strane - ona koja podržava Ukrajinu i ona koja podržava rusku stranu i njene argumente za "specijalnu vojnu operaciju" koja je počela 24. februara 2022. godine. Međutim, 2010. godine, kada se u Moskvi obeležavala 65. godišnjica trijumfa nad fašizmom, na vojnoj paradi na Crvenom trgu nije bila prisutna samo ruska vojska već i ukrajinska, američka, britanska i francuska.

Na snimcima koji su dostupni na društvenim mrežama se vidi grupa ukrajinskih vojnika koja maršira a ispred njih nalazi se ukrajinska zastava. Nakon njih ide poljska vojska, britanska, američka pa na kraju francuska armija.

Pogledajte fotografije sa vojne parade za Dan pobede 2010. godine

Ukrajinsku vojsku je na toj paradi 2010. godine predvodio Pavel Sinišin, dekan katedre vojne akademije u Ukrajini. Tokom najsurovijih bitaka tokom Drugog svetskog rata, oko 11.000 vojnika mobilisano je na front da se suoči sa nacistima, a njih 14 postali su heroji Sovjetskog Saveza.

Među tim vojnicima bilo je vojnika koji su unuci velikih boraca iz Drugog svetskog rata. Što se tiče Poljske, njena vojska je učestvovala u zauzimanju Berlina 1945. godine, a prva parada na kojoj su učestvovali bila je iste godine u Moskvi.

Tada je bilo prisutno 11.035 vojnika, 127 aviona i helikoptera i više država Komonvelta. Takođe, to je bila najveća vojna parada od raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:04
"RUSIJA PRVI PUT IZVODI OVAKVE VEŽBE, SITUACIJA JE OZBILJNA!" Dr Boljević: Spremni su na sve, posledice mogu biti KATASTROFALNE!
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stari Baja

@Natofili.... senilni starac radi u Beloj kući

Ramzane Čečencu !

@Stari Baja Pozuri, u tvom selu dele Šešeljeve slike ...

Zlatko

E pa tako je bilo dok nije posenilio i uvjerio sebe da je SSSR sam pobjedio bauk fašizma i u Evropi,Aziji ,Sjevernoj Arfici.

special image