Dve osobe su poginule u izraelskom vazdušnom napadu na predgrađe južnog libanskog grada Aitaruna, javila je libanska državna Nacionalna novinska agencija (NNA).

Izraelska vojska je saopštila da su njeni vojnici identifikovali militanta Hezbolaha u oblasti Aitarun i da je izraelska letelica ubrzo nakon toga izvršila napad u kojem je militant ubijen.

NNA je izvestila da su izraelske snage ispalile dve rakete na kafić u okviru benzinske pumpe, nanevši veliku štetu. Hezbolah je rekao da su njihovi borci odgovorili ispaljivanjem raketa na Malki u severnom Izraelu. Izrael to nije komentarisao.

Izraelska vojska je takođe saopštila da su izraelski avioni gađali infrastrukturu u oblasti grada Hijama nakon što su tenkovi napali vojnu strukturu Hezbolaha u oblasti Kfarkela.

Hezbolah je saopštio da je ispalio salvu raketa Falak 2 na vojni komandni centar na severu Izraela. Bezbednosni izvor rekao je Rojtersu da je to prvi put da je grupa upotrebila ovu vrstu projektila, pošto je u desetinama prethodnih navrata ispalila Falak 1.

BONUS VIDEO:

"TENZIJE IZMEĐU IZRAELA I IRANA SU U SILAZNOJ PUTANJI!" Jakšić smatra: Optimističan sam, uspostavljena je simetrija osvetništva Kurir televizija

(Index/MONDO/N.D.)