Objavljene su prve fotografije Ejmi Betro, ​​44-godišnje žene prekrivene hidžabom, koja je pokušala da izvrši naručeno ubistvoPokušaj zločina razotkriven je kada joj se pištolj zaglavio tokom pokušaja atentata u Birmingemu u Velikoj Britaniji, piše Miror.

Kako se moglo čuti na sudu, Betro je poslata da ubije vlasnika butika odeće Sikandera Alija po nalogu svog konkurenta Mohameda Aslama (56) i njegovog sina Mohameda Nazira (30). Pre nego što je postala plaćeni ubica, Ejmi je radila kao administrator za bejzbol tim Milvoki Bruers. Ona još uvek nije uhapšena, a međunarodna potraga je u toku.

Betro je prilikom pokušaja ubistva obukla hidžab i otišla da ubije Alija ispred kuće u Akoks Grinu 7. septembra 2019. Međutim, njen pištolj se zaglavio na mestu događaja i ona je pobegla. Kasnije se vratilat taksijem i ispalila tri hica na kuću. Zatim je poslala poruke ocu glavne mete, Aslatu Mahamudu: "Prestani da se igraš žmurke" i "Gde se kriješ?".

Dva dana nakon neuspelog naručenog  ubistva, odletela je nazad u SAD i potraga za njom traje od tada. Čini se da joj je ovo bio prvi "posao", jer Betro nije optužena ni za jedan drugi pokušaj ubistva. Muškarci koji su doneli zaista lošu odluku i odlučili da angažuju neprofesionalca da izvrši ubistvo optuženi su za zaveru da se počini ubistvo i nedopušteno posedovanje vatrenog oružja.

Ubistvo.jpg
West Midlands Police 

Nazir i Aslam, iz Derbija, proglašeni su krivim za zaveru za ubistvo. Nazir je takođe osuđen za posedovanje vatrenog oružja sa namerom da izazove strah od nasilja, nezakonit uvoz vatrenog oružja i izbegavanje pravde. Na sudu je opisan pokušaj ubistva.

"Betro je izašla iz taksija, ali je zamolila vozača da pričeka. Stajala je tamo gde se čovek, koga je pokušala da upuca, zaustavio u svom automobilu prethodne noći. Izvukla je pištolj i nanišanila, a zatim ispalila tri metka u pravcu kuće. Meci su ušli kroz prozor na prvom spratu", rekli su advokati.

Tužilac Kevin Hegarti rekao je da svađa između optuženih i njihove mete datira još od 21. jula 2018. godine, kada je izbila tuča u zlatari koja je pripadala žrtvi i uništena je cela unutrašnjost radnje. Kada je policija stigla, Nazir i Aslam su navodno stajali povređeni na zadnjim vratima. Samo tri dana kasnije napadnut je njihov dom u Derbiju. Nazir je optužen za šverc oružja.

BONUS VIDEO:

Pucnjava u kafani u Skadarliji Privatna arhiva

(Mondo/U. M.)