Valerij Zalužni, bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, javno je podržao blogera koji je kritikovao predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, prenosi "RIA Novosti". On je na društvenoj mreži "Fejsbuk" lajkovao objavu blogera Miroslava Oleškog koji je komentarisao mirovnu ponudu ruskog predsednika Vladimira Putina i naglasio je da su ti uslove ruske posledica loše politike Zelenskog.

"Postali smo taoci večnog rata", napisao je u objavi Oleško na šta je lajkom reagovao Zalužni.

Poruka bivseg potporucnika.jpg
Facebook/printscreen 

Objava je u međuvremenu izbrisana sa "Fejsbuka" dok je bloger Oleško naknadno objasnio da je objava blokirana zbog pritužbi. Da podsetimo, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je Ukrajina spremna za pregovore, ali da ima jedan uslov.

Izjava Zelenskog je odgovor na nedavni preglog predsednika Rusije Vladimira Putina koji je izjavio da Ukrajina mora da povuče svoje trupe iz svih novih regiona Rusije da bi počela mirovne pregovore. To se odnosi na Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje, a drugi uslov Putina je da Kijev odustane od prijema u NATO pakt.

BONUS VIDEO:

"I BELORUSIJA MOGUĆA META AMERIČKIH RAKETA!" Šahrimanjan Obradović: Ukrajina će pobediti u ovoj fazi rata, zahvaljući OVOM ORUŽJU! kurir televizija

(MONDO/A.B.)