Istraživači su naveli da su kosti pripadale grupi od 18 muškaraca, žena i dece. Analizama je ustanovljeno da je meso sa njih isečeno, a same kosti razbijene neposredno nakon njihove smrti.
Želeći da saznaju kako su ljudožderi voleli da pripremaju meso uopšte, a posebno ljudsko - na roštilju, lešo ili pečeno, arheolozi su koristili niz fizičkih i hemijskih tehnika.
Rezultati njihovih testova, objavljenih u časopisu Archaeometry, pokazuju da su sve kosti bile skuvane ili pečene. Crvene mrlje na nekim od njih bi, smatraju naučnici, mogle da budu od krvi iz mesa.
Naime, tokom pečenja, "sok u mesu se koncentriše oko kostiju i delimično prodire u njih", objasnili su arheolozi.
Oni, takođe, navode da su kanibali obično pekli meso na niskim temperaturama, te da su posebno voleli da ga začine aromatskim biljkama i ljutim sosom.
Recept kanibala: Kako se sprema ljudsko meso
Tim arheologa pronašao je na nalazištu u Tlatelkomili, nedaleko od Meksiko Sitija, ostatke ljudskih kostiju starih 2.500 godina sa tragovima koji ukazuju da su bile pripremane za ishranu.
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!