• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabranjen vatromet u Briselu na dočeku 2008.

U Briselu je zabranjeno organizovanje tradicionalnog vatrometa za novogodišnju noć zbog i dalje prisutne opasnosti od terorističkih napada, saopštili su u nedelju zvaničnici.

U Briselu je zabranjeno organizovanje tradicionalnog vatrometa za novogodišnju noć zbog i dalje prisutne opasnosti od terorističkih napada, saopštili su u nedelju zvaničnici.

Policija je ranije upozorila da postoji povećan rizik za napad u toku praznika posle hapšenja 14 osoba prošle nedelje osumnjičenih da su kovali zaveru da oslobode člana Al Kaide Nizara Trabelsija iz jednog belgijskog zatvora.

Svih 14, koji su tvrdili da su nevini, je oslobodjeno posle 24 sata zbog nedostatka dokaza. U pismu objavljenom u listu "Dernijer Er" Trabelesi je odbacio optužbe da njegove pristalice pripremaju da ga oslobode iz zatvora ili bilo kakve terorističke napade.

Bezbednosne mere su, medjutim, pojačane u Belgiji, uključujući veći broj policijskih patrola oko osetljivih zgrada, i ostaće na snazi najmanje do 3. januara.

"Razmotrili smo situaciji i zaključili da nema razloga da smanjimo sadašnji nivo pripravnosti (protiv terorizma)", rekao je Jak Raes, generalni direktor Kriznog centra belgijske vlade.

"Cilj je da ne stvaramo paniku... ali da izbegnemo nepotreban rizik", dodao je on.

Belgijski premijer Gi Ferhofštat je upozorio da osumnjičeni možda imaju u planu i druge ciljeve i naredio policiji da pojača kontrolu na javnim mestima, uključujući briselski aerodrom, podzemnu železicu i božićnu pijacu.

Raes je rekao da će popularna božićna pijaca u centru grada biti zatvorena u 6 sati uveče 31. decembra umesto da ostane otvorena celu noć i da će se obližnje klizalište zatvoriti u 8 uveče.

Tridesetsedmogodišnji Trabelsi, bivši tuniski profesionalni fudbaler, je na odsluženju desetogodišnje kazne zatvora zbog toga što je planirao da uleti automobilom bombom u kantinu belgijske vazduhoplovne baze gde je smešteno oko 100 američkih vojnika.

Trabelesi je uhapšen u Briselu dva dana posle napada u Americi 11. septembra 2001. i osudjen dve godine kasnije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image