Svet

NOVI SKANDAL: Tramp tražio pomoć i od Australije da diskredituje protivnika

Izvor mondo.rs

Posle skandala koji je izbio kada je od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog tražio političku uslugu, predsednik SAD Donald Tramp sada ima novi problem - mediji prenose da je sličnu uslugu tražio i od Australije.

Posle skandala koji je izbio kada se pojavio transkript telefonskog razgovora američkog predsednika Donalda Trampa i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog, gde Tramp od Zelenskog traži da istraži da li je bivši potpredsednik Džo Bajden uticao na zatvaranje istrage o kompaniji u kojoj je radio njegov sin, američki predsednik sada ima novi problem.

Mediji prenose da je Tramp zatražio od Australije da mu pomognu u “diskreditovanju” istrage koju je specijalni tužilac Robert Muler vodio u vezi njegovih veza sa Rusijom.

Australijski premijer Skot Morison priznao je da je pristao da pomogne Trampu i "istraži" Milerovu istragu kojom je na kraju zaključeno da je Rusija bila umešana u američke predsedničke izbore 2016.

Morison je rekao da je "Australija uvek bila spremna da pomogne i sarađuje kako bi se dodatno rasvetlila pitanja iz istrage".

Demokrate su već pozvale na opoziv Trampa zbog razgovora sa Zelanskim a novo otkriće će dodatno učvrstiti tvrdnje da američki predsednik zloupotrebljava svoj položaj.