Svet

Tramp negativan na koronu, o gorućim temama razgovarao sa Putinom

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Predsednik SAD Donald Tramp i potpredsednik SAD Majk Pens nisu pozitivni na korona virus, saopštila je Bela kuća. Nešto kasnije saopšteno je da je predsednik Amerike obavio razgovor sa prvim čovekom Rusije Vladimirom Putinom.


Nakon što je otkiveno da je jedan pripadnik američke vojske u kampusu Bele kuće zaražen korona virusom, Tramp i Pens su se testrali, prensi Rojters.

Tramp je razgovarao  danas sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o korona virusu, kontroli naoružanja i drugim pitanjima, saopštila je Bela kuća.

"Predsednik Tramp je potvrdio da su SAD posvećene efikasnoj kontroli naoružanja koja uključuje ne samo Rusiju, već i Kinu i da se raduje budućim razgovorima kako bi se izbegla skupa trka u naoružanju" navela je Bela kuća u saopštenju, koje je preneo Rojters.

Ruski Kremlj saopštio je da je Tramp ponudio Putinu da pošalje medicinsku pomoć Moskvi, kako bi pomogao Rusiji u borbi protiv pandemije virusa korona.

U saopštenju Kremlja navodi se da su Putin i Tramp razgovarali i o globalnim tržištima nafte, te da su podržali sporazum zemalja proizvođača nafte koje su članice OPEK-a i zemalja koje nisu članice te organizacije.