Brane Ustav

Svratili do fast fud restorana sa RAKETNIM BACAČEM

Izvor mondo.rs

Pristalice nošenja oružja proslavile su popuštanje mera protiv korona virusa u Severnoj Karolini tako što su otišli na ručak... i sa sobom poneli oružje.

Trevis Long, fotoreporter dnevnih novina News and Observer sa sedištem u Severnoj Karolini, snimio je bizaran set fotografija koji se brzo proširio društvenim mrežama i na kojima se vidi  naoružana grupa ljudi kako kupuje sendviče u jednoj radnji popularnog lanca brze hrane u Rajliju.

Na fotografijama se vidi jedan od muškaraca kako nosi oružje slično raketnom bacaču kao i dva revolvera za pojasom. Drugi ima masku preko lica i sačmaru, dok treći gricka sendvič i drži pušku u drugoj ruci.

Long je  CBS-u rekao da je u pitanju grupa koja sebe naziva "Blue Igloo", a za koju Obzerver tvrdi da se okupila u centru Ralija kako bi pokazala podršku Prvom i Drugom amandmanu američkog Ustava koji garantuju slobodu okupljanja i pravo građana na nošenje oružja.

Fotoreporter veruje da je njihovo pojavljivanje u restoranu brze hrane bilo protest protiv mera fizičkog distanciranja.

"To samo govori koliko je ovo vreme čudno i koliko je naša kultura iščašena i podeljena trenutno. Nešto tako jednostavno kao što je naručivanje sendviča zahteva veliku količinu vatrenog oružja kako biste dokazali da ste u pravu u vezi sa Ustavom", rekao je on.

U Severnoj Karolini nošenje oružja je dozvoljeno, ali ne tokom javnih skupova.

Grupa "Blue Igloo" se pravdala time da su se slučajno skupili i da su izašli napolje kako bi uhvatili malo svežeg vazduha, sunčali se i vežbali.

Niko iz grupe nije bio uhapšen a fotografije su se proširile društvenim mrežama kao i fotomontaže istih gde umesto oružja, pripadnici "Blue Igloo" nose ogromne sendviče.