Svet

UČENIK ISPRAVIO PUTINA NASRED ČASA ISTORIJE: Predsednik Rusije pogrešio! Đak skupio hrabrost, a onda... (VIDEO)

Autor Jelena Bojić Obradović

"Incident" koji se desio je odjeknuo širom Rusije i sveta.

Izvor: Twitter/Printscreen/@VladZinen

Svetom je odjeknula vest da je učenik na času istorije ispravio predsednika Rusije Vladimira Putina koji je pred đacima naveo pogrešnu činjenicu. Kritičari Kremlja su ovaj " podvig" učanika odmah pozdravili.

"Petar Veliki (1675-1725) se nije borio u Sedmogodišnjem ratu, već u Velikom severnom ratu, koji je trajao 21 godinu“, rekao je dečak Vladimiru Putinu.

Kako prenose mediji, ruski predsednik se zahvalio dečaku na ispravci, ali je direktor škole učenika opomenuo zbog "određene drskosti“.

Oni mediji koji žustro kritikuju Kremlj, kao i opozicioni političari, pohvalili su učenikov postupak.

Portparolka zatvorenog disidenta Alekseja Navaljnog Kira Jurmuš kritikovala je direktora koji, po njenim rečima, veruje da škola ne treba da podučava činjenice, već "pokornost i servilnost“, prenosi portal themoscowtimes.com.

Ovaj "incident", koji se desio prvog školskog dana posle letnjeg raspusta u Rusiji, odjeknuo je u zemlji i svetu. ali i naveo portparola Kremlja Dmitrija Peskova da se oglasi.

“To nije bilo drsko. Nipošto se ne slažemo s direktorom škole“, kazao je Paskov je i dodao da se "nada da učenik naknadno neće biti kažnjen“.

(MONDO)