Svet

DEVOJČICA (10) ZA PET DANA UMRLA OD KORONE: Roditelji u suzama - Bila je zdrava, ali su slali bolesnu decu u školu!

Autor Tamara Sekulović

Porodica iz Virdžinije odlučila je da podeli svoju tragičnu priču kako bi probudili svest kod drugih roditelja o zaštiti dece i opasnosti od korona virusa.

Izvor: YouTube/Printscreen/13News Now

Američka porodica iz Virdžinije i dalje pokušava da shvati kako je njihova desetogodišnja ćerka Tereza od savršeno zdrave devojčice za samo pet dana umrla od korona virusa. Nakon ove tragedije njihova poruka za one koji "ne veruju" u korona virus je kratka i jasna - imajte milosti prema drugima.

Oni ističu da ukoliko priča o njihovoj ćerki promeni mišljenje makar jedne osobe koja nije želela da se vakciniše ili nosi masku, onda smatraju da su u nečemu uspeli i ispoštovali sećanje na svoje dete.

Tereza je išla u osnovnu školu blizu Norfolka u Virdžiniji, gde je obavezno nositi masku. Njeni roditelji, Nikol i Džef Speri su vakcinisani kao i njihova dva starija sina. Tereza i najmlađi sin (9) nisu još uvek bili vakcinisani, ali su čekali da imaju dovoljno godina kako bi to uradili, piše "CNN".

Terezini kovid simptomi su počeli u sredu 22. septembra i tada je imala samo glavobolju. Već narednog dana joj je buknula temperatura. Nakon odlaska kod lekara, zakazan joj je kovid test za 27. septembar. Međutim, dan pre toga Tereza je počela toliko jako da kašlje da je povraćala, pa ju je mama Nikol odmah odvela u Hitnu pomoć.

"Pregledali su joj pluća, ali nije bilo znaka kovid upale, pluća su joj bila savršena i lekari nisu delovali zabrinuto", rekla je Nikol, koja je nakon tog pregleda odvela Terezu kući u karantin.

U roku od 24 sata, Tereza je prestala da diše i hitno je prebačena u dečiju bolnicu u Norfolku gde je umrla.

Osim slomljene ruke kada je bila mlađa, Tereza je bila zdrava desetogodišnjakinja i srećna devojčica koja nikada nije imala prehlade, pa čak ni upalu uveta, istakla je njena majka.

"Naša ćerka je bila potpuno zdrava. I nastavila bi da bude da su ljudi prestali da šalju bolesnu decu u školu", napisala je Nikol na svom Fejsbuk profilu.

Devojčica umrla od korone
Izvor: YouTube/13News Now

(Mondo)