Svet

UKRAJINSKE SNAGE JUTROS ISPALILE GRANATE NA DVA MESTA?! Jedni tvrde da se dešavaju novi nemiri, dok Ukrajinci DEMANTUJU

Autor Jana Desovski

Snage bezbednosti ponovo su pucale na teritoriju samoproglašene Luganske Narodne Republike, rečeno je u kancelariji LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

Izvor: Profimedia

RIA Novostima u kancelariji LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre, rečeno je da su snage bezbednosti ponovo su pucale na teritoriju samoproglašene Luganske Narodne Republike.

Ukrajinska vojska je, prema njihovim rečima, gađala minobacačima kalibra 120 i 82 mm i bacačima granata, naselja Moločni i Veselenkoe, kao i okrug Zelena Rošča u predgrađu Luganska.

Podsetimo, juče su se pojavile tvrdnje da su ukrajinske snage bezbednosti dva sata granatirale naselja na teritorijama samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike, što je Ukrajina demantovala.

Otužbe su iznela predstavništva republika u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre, a dalje ih prenala novinska agencija Donjecka.

"Ispaljeno je oko 160 granata kalibra većeg od 12,7 mm", prenosi Donjecka novinska agencija, te dodaje da su "oružane formacije Ukrajine grubo prekršile režim prekida vatre, koristeći oružje koje, u skladu sa Minskim sporazumima, mora da bude povučeno".

Ukrajina je oštro demantovala sve navode proruskih pobunjenika, rekavši da je vatra otvorena na njihovu vojsku.

"Uprkos činjenici da je vatra otvorena na naše pozicije iz zabranjenog oružja, uključujući artiljeriju od 122mm, ukrajinske snage nisu uzvratile", kazao je za Rojters visoki zvaničnik Ukrajine.

(MONDO)