Svet

"PUTINOV NAPAD ĆE BITI UŽASAN!" Neće biti upozorenja, sukob će biti KRVAV! Britanija zato kreće u rat protiv Moskve...

Autor Petar Latinović

Ruski predsednik će, kako se tvrdi, narediti užasan napad i to bez ikakvog upozorenja!

Izvor: Profimedia

Vladimir Putin se definitivno sprema da izvrši invaziju na Ukrajinu i sukob će biti "užasan“. Britanski parlament je sada siguran da će ruski predsednik dati zeleno svetlo trupama za prelazak granice, pošto je Ministarstvo odbrane otkrilo borbeni plan Moskve.
Visoke ličnosti u vladi Velike Britanije navodno nisu verovale da će Kremlj pokrenuti napad ranije ove nedelje, kao što su upozorile američke obaveštajne službe. Ali, tvrdi se, stvari su se dramatično promenile za nekoliko sati.

Do toga dolazi dok Putinova vlada nastavlja da insistira da se ruske trupe – za koje se veruje da ih ima oko 150.000 – povlače nazad u bazu. Ali Ministarstvo odbrane je objavilo izveštaj u kojem je izložio borbeni plan bivšeg moćnika KGB-a nakon što je Bela kuća upozorila na napad hemijskim oružjem pod lažnom zastavom. Američki predsednik Džo Bajden povukao je sve trupe iz centralne i istočne Evrope.

"On će to da uradi, i to će biti užasno“, rekao je izvor za Tajms.

U izveštaju Ministarstva odbrane navodi se da gomila trupa na severnoj granici Ukrajine "direktno preti Kijevu“, analizirajući više puteva kojima bi vojnici Kremlja mogli da osvoje veći deo istočne strane zemlje. List takođe navodi da bi takva invazija dovela do "značajnih" civilnih žrtava. Oni smatraju da je Putin spreman da prihvati tu činjenicu, piše britanski Miror.

Ministarstvo je takođe ponovilo da "nema dokaza" koji bi podržali tvrdnje Moskve da se trupe povlače sa granice. Naprotiv, Rusija je premestila dodatnih 7.000 vojnika na front.

"Sve informacije koje imamo sugerišu da bi Rusija u svakom trenutku mogla da planira invaziju na Ukrajinu bez daljeg upozorenja", rekao je portparol britanske vlade.

Međutim, još uvek postoji prilika za deeskalaciju i da predsednik Putin odstupi i izbegne krvavi i nepotreban rat. Odluka Ministarstva odbrane da objavi video koji otkriva Putinovu strategiju napada, uključujući njenu "osovinu napredovanja“, deo je britanskog "informacionog rata“ da potkopa Moskvu i potpuno spreči rat. U međuvremenu, Putin će navodno nadgledati sutrašnje vežbe ruskih nuklearnih snaga koje uključuju lansiranje balističkih i krstarećih raketa.

Vežbe bi trebalo da se održe u subotu, potvrdilo je ministarstvo odbrane zemlje, prenosi novinska agencija Interfaks. Drugi dan zaredom, proruski separatisti, koji su godinama u ratu sa Ukrajinom, rekli su da su bili pod minobacačkom i artiljerijskom vatrom ukrajinskih snaga. Kijev i pobunjenici okrivljuju jedni druge za eskalaciju tenzija nakon artiljerijskih i minobacačkih napada u četvrtak.

(MONDO)