Svet

ALARMANTNO OBRAĆANJE PUTINA - PRIČAO O NUKLEARNOM NAPADU PA IZDAO NAREDBU! "Ovo je zbog agresivnih izjava NATO!" (VIDEO)

Autor Tamara Sekulović

Oglasio se predsednik Rusije Vladimir Putin.

Izvor: YouTube/Screenshot/The Sun/Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je vojnoj komandi da stavi snage nuklearnog odvraćanja u stanje visoke pripravnosti nakon "agresivnih izjava" zemalja NATO-a, prenosi Rojters.

"Zapadne zemlje ne samo da preduzimaju neprijateljske ekonomske akcije protiv naše zemlje, već i lideri glavnih zemalja NATO-a daju agresivne izjave o našoj zemlji. Zato naređujem da se ruske snage za odvraćanje nuklearnog oružja prebace na poseban režim dužnosti", izjavio je Putin.

Zapadna alijansa je prethodno obećala da će smatrati Rusiju i Belorusiju "odgovornima brutalnu i potpuno ničim izazvanu i neopravdanu invaziju" na Ukrajinu u petak, upozoravajući da će Moskva biti primorana da plati "ozbiljnu cenu" za svoje postupke.

Prethodno, Rusija je bila postavila Ukrajini ultimatum nakon pvog odbijanja ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da dođu na pregoore u Gomelj u Belorusiji. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je potom upozorio Zelenskog da bi odbijanje mirovnih pregovora moglo da dovede do pokolja, pa su najnovije vesti ruskih medija da je Ukrajina ipak na kraju poslala delegaciju u Gomelj.

Pratite naš blog uživo - sve o konfliktu Rusije i Ukrajine!

(Mondo)