Svet

NAJNOVIJE INFORMACIJE AMERIČKIH OBAVEŠTAJACA! Pominje se i Putinovo MENTALNO stanje, a predviđanja za Kijev su JEZIVA

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Visoki zvaničnici američkih obaveštajnih i odbrambenih agencija izvestili su Senat o najnovijim informacijama do kojih su došli. Teme bile pad Kijeva i mentalno stanje Vladimira Putina!

Izvor: Youtube/NBC News/Screenshot

Američki Senat primio je u utorak ujutru poverljive informacije o situaciji u Ukrajini od najviših zvaničnika obaveštajnih i odbrambenih agencija. Među informacijama na brifingu su, piše Bi-Bi-Si, bili i mogući rokovi za pad Kijeva i drugih ukrajinskih gradova.

PRATITE NAŠ BLOG UŽIVO - NAJNOVIJE VESTI O RATU U UKRAJINI!

"Najgore tek dolazi, iz ugla vojske", rekao je republikanski senator Lindzi Grejem novinarima, dok je neimenovani senator Si-En-Enu kazao da je vremenski okvir iznet na brifingu "duboko uznemirujuć".

"Bitka za Kijev biće duga i krvava", napisao je na Tviteru demokratski senator Kris Marfi.

Amerika strahuje od opcije u kojoj će Rusija poslati drugi talas snaga kako bi zauzela strateške ciljeve u Ukrajini. Za Kijev se predviđa opsada koja bi mogla da traje dugo. Jedna od tema na sastanku bilo je i mentalno stanje Vladimira Putina, za koje je jedan američki zvaničnik već rekao da je "zabrinjavajuće" i da s ruskim predsednikom "nešto nije u redu".

Izvor: YouTube/SenChuckGrassley

Drugi republikanski senator, Čak Gresli, rekao je novinarima da je Putinovo mentalno stanje bilo jedna od tema sastanka, ali nije želeo da otkrije detalje.

"Nezavisno od onoga što je rečeno na ovom sastanku, ja sam lično zabrinut zbog njegovog mentalnog stanja", rekao je senator.

(MONDO)