Svet

PUTIN SE HITNO OGLASIO O SITUACIJI U UKRAJINI: Potvrdio koje su namere Rusije!

Autor Nikola Todorović

Vladimir Putin, predsednik Rusije, oglasio se danas putem video linka i poslao poruku o situaciji u Ukrajini.

Izvor: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin u petak je prilikom ceremonije podizanja zastave, na feribotu "Maršal Rokosovski" istakao da zemlja koju vodi nema zle namere prema komšijama

"Nema loših namera prema našim susedima. Takođe bih im savetovao da ne eskaliraju situaciju, da ne uvode nikakva ograničenja. Mi ispunjavamo sve svoje obaveze i nastavićemo da ih ispunjavamo", rekao je Putin.

Osvrćući se na rusku specijalnu vojnu operaciju koja je u toku u Ukrajini, te naglasio da Rusija odgovara samo na "negativne akcije drugih zemalja". Putin je potvrdio da je ranije danas razgovarao sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom o situaciji u Ukrajini.

"Sve naše akcije, ako i nastanu, uvek nastaju isključivo kao odgovor na neke neprijateljske akcije protiv Ruske Federacije. Mislim da svi treba da razmišljaju o tome kako da normalizuju odnose, i da normalno sarađuju. Ako neko nije voljan da sarađuje sa Rusijom, to nas neće sprečiti da rešavamo svoje zadatke. Pobedićemo jer ćemo dobiti novu ekspertizu", rekao je Putin.

(MONDO/Ria Novosti)