Svet

KADIROV OBJAVIO VELIKU POBEDU, PA UPOZORIO AZOVCE: Sprema se odlučujući napad, cilja se na "tvrđave nacista"

Autor Ivana Lazić

Kadirov objavio da je većina Mariupolja oslobođena, a da su ostala skrovišta militanata.

Izvor: Telegram/Kadyrov_95

Mariupolj je oslobođen 98 odsto, rekao je šef Čečenije Ramzan Kadirov na svom telegram kanalu.

"Ostala su samo posebno utvrđena skloništa Bandere, uključujući i fabriku Azovstal, koju su nacisti pretvorili u pravu tvrđavu“, napisao je on. Prema njegovim rečima, na operativnom sastanku sa komandantima svih jedinica razgovarano je o završnoj fazi specijalne operacije u Mariupolju. Razmatraju se sve opcije za odlučujući napad na skrovišta militanata.

Zelenski je u video obraćanju grčkom parlamentu rekoa da su Ruske snage gotovo uništile čečnija Mariupolj i nije isključeno da je Odesa sledeća meta: 

“Bio je to grad s pola miliona stanovnika, a tamo je ostalo još oko 100.000 ljudi. Ali praktično nema neoštećene zgrade. Gotovo sve zgrade u gradu su potpuno uništene. Ruska vojska je uništila sve: bolnice, porodilište, stambene zgrade i gradsko pozorište u kojem su se civili skrivali od bombi. Mariupolj je gotovo uništen. Siguran sam da ste gotovo svi već videli kako grad sada izgleda”, rekao je Zelenski u video obraćanju grčkom parlamentu.ž

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov tvrdi da će “Mariupolj biti oslobođen od nacionalističkih bataljona”. U intervjuu za Skaj njuz kada je upitan da li je Rusija rešena da zauzme Mariupolj “bez obzira na ljudske žrtve” dodao: “nadamo se da će se to desiti, bolje pre nego kasnije”.

(MONDO)