Svet

PUTIN ČESTITAO USKRS PRAVOSLAVNIM VERNICIMA: Evo šta je ruski predsednik poručio narodu

Autor Ivana Lazić

Predsednik Rusije danas je čestitao Uskrs pravoslavnim hrišćanima i svim građanima Rusije.

Izvor: Profimedia/Sergei Fadeichev/TASS

Vladimir Putin prisustvovao je ponoćnoj Vaskršnjoj liturgiji koju je služio patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi. Predsednik Rusije danas je čestitao Uskrs pravoslavnim hrišćanima i svim građanima Rusije koji ga slave i istakao da ovaj praznik ujedinjuje ljude oko visokih moralnih ideala, saopštila je pres služba Kremlja.

"Ovaj veliki praznik objedinjuje pravoslavne hrišćane, sve građane Rusije koji slave vaskrsenje Hristovo, oko visokih moralnih ideala i vrednosti, budi u ljudima najsvetlija osećanja, veru u trijumf života, dobrote i pravde", istakao je predsednik.

Putin je ocenio i plodonosan rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih vera usmeren na očuvanje "naših najbogatijih istorijskih, kulturnih i duhovnih tradicija, jačanja institucije porodice, vaspitanja novih pokolenja“, preneo je Sputnjik.

Predsednik je dodao da najiskrenije priznanje zaslužuju društvena i dobrotvorna delatnost hrišćanskih verskih organizacija i njihova težnja da pružaju delotvornu pomoć onima kojima je potrebna briga i podrška u teškim vremenima.

(MONDO)