Svet

NOVINAR UZEO ORUŽJE I POŠAO NA RUSE, PA ZAVRŠIO MRTAV: Bes u Ukrajini zbog Maksima - "Moram da branim zemlju!"

Autor Nikola Todorović

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je još jedan novinar iz ove zemlje poginuo na ratištu.

Izvor: Facebook/Printscreen/Мединський Максим

Saopšteno je da je u pitanju Maksim Medinski, novinar iz Bolgrada u Odeskoj oblasti. On je poginuo na liniji fronta dok je branio Ukrajinu boreći se u sastavu ukrajinskih oružanih snaga.

"Mi u Gradskom veću Bolgrada izražavamo najdublje saučešće porodici Medinski u svetlu tragične smrti njihovog sina Maksima Medinskog, poručnika Oružanih snaga Ukrajine", saopšteno je iz gradske uprave Bolgrada.

Gradsko veće je navelo da je Medinski otišao na front 2014. godine i da se bez oklevanja ponovo pridružio odbrambenim snagama Ukrajine 2022. godine. U intervjuu u februaru 2022. Medinski je rekao da je odrastao u vojnoj porodici u Bolgradu. Njegov otac je ratni novinar, a majka, učiteljica, takođe je služila u ukrajinskoj vojsci. Od ranog detinjstva, Maksim je želeo da bude padobranac.

"Nikad se nisam plašio da izgubim život, samo sam se plašio da ga izgubim u nekoj glupoj situaciji. Tako da nije bilo pitanje da li da ratujem ili ne. U mojoj zemlji je rat i moram da je branim", rekao je Medinski.

"Sada će se tvoj let nastaviti u večnost", napisao je na Fejsbuku njegov otac Sergej.

Medinski je diplomirao novinarstvo i radio za onlajn informativne medije. Na njegovoj Fejsbuk stranici on je naveo da je radio i za ukrajinsko Ministarstvo infrastrukture i bio je oženjen.

(MONDO)