Svet

VELIKA PREKRETNICA U RATU, UKRAJINCI NAJAVILI KRAJ: Evo kada će biti okončan sukob, objavili i loše vesti za Putina

Autor Ivana Lazić

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe tvrdi da je polovina avgusta prelomna tačka rata u Ukrajini, a da će sukob biti okončan krajem godine.

Izvor: Profimedia

Rat protiv Rusije će dostići prekretnicu do sredine avgusta i biti završen do kraja godine, rekao je za Skaj njuz šef ukrajinske vojne obaveštajne službe. 

"Prelomna tačka biće u drugoj polovini avgusta. Većina aktivnih borbenih dejstava biće završena do kraja ove godine. Kao rezultat toga, obnovićemo ukrajinsku moć na svim našim teritorijama koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim", rekao je general-major Kirilo Budanov.

On je rekao da Rusija trpi ogromne gubitke i dodao da nije iznenađen njihovim razmerama, s obzirom da je ruska moć "mit“.

"Evropa vidi Rusiju kao veliku pretnju. Plaše se njene agresije. Mi se borimo protiv Rusije već osam godina i možemo reći da je ruska sila mit. To je horda ljudi sa oružjem", rekao je Budanov.

Budanov je rekao da su ruske snage koje su napale grad Harkov na severoistoku zemlje potisnute skoro do ruske granice i da je njihov neuspeh da pređu reku Severski Donjec pre nekoliko dana doveo do "teških gubitaka“.

Takođe je tvrdio da će ruski poraz u Ukrajini dovesti do smene ruskog predsednika Vladimira Putina i da je već u toku državni udar protiv njega. 

(MONDO)