Svet

OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA BRUTALNOG RUSA! Zverski mučio porodicu, pa pretio da će ih streljati! Najgore je tek usledilo

Autor Ivana Lazić

Ruski vojnik upao u kuću Ukrajinaca, celu porodicu zaključao u podrumu, dok je mladu devojku silovao sa još dva vojnika.

Izvor: Profimedia/Security Service of Ukraine/Printscreen

Ukrajinske vlasti su identifikovale mladog ruskog vojnika koji je optužen da je mladu devojku naterao na grupno silovanje dok je njena porodica bila zaključana u podrumu.

Vojnik Fasahov Bulat Lenarović (21) iz Republike Tatarstan u centralnoj Rusiji, optužen je da je deo bande koji su počinili ratne zločine u regionu oko Kijeva. U bolesnim detaljima koje je objavila Služba bezbednosti Ukrajine (SBU), Lenarović je navodno provalio u kuću jedne porodice u blizini Kijeva.

Porodici je pretio da će ih streljati i oterao ih u podrum gde ih je zaključao, osim jedne mlade devojke. Nju je silovao, a zatim su mu se u zločinu pridružila još tri ruska vojnika.

Kažu da su ga svedoci potvrdili kao počinioca niza ratnih zločina protiv civilnog stanovništva dok je njegov bataljon okupirao gradove i sela u okolini Kijeva. Trenutno se ne zna gde se Lenarović trenutno nalazi, ali je verovatno da je prebačen u borbe u Donbasu, gde besne intenzivne borbe. 

Istrage SBU tvrde da su do sada identifikovane 1.140 ruskih vojnika koji su počinili neopisiva zverstva nad ukrajinskim civilima.

U međuvremenu, ruski vojnik-narednik Vadim Šišimarin postao je prvi kome se sudi za ratne zločine u Kijevu prošle nedelje nakon što je navodno pogubio nenaoružanog muškarca (62) pucajući mu u glavu.

(MONDO)