Svet

RUSKI OFICIRI GRCAJU U DUGOVIMA - SVAKI TREĆI DUŽAN BANCI! Mnogi pred blokadom računa, a ovoliko zarađuje Šojgu mesečno!

Autor Uroš Matejić

Prema poslednjem kursu rublje, ministar odbrane Sergej Šojgu i njegova dva zamenika primaju oko 20.000 evra mesečno.

Izvor: Profimedia

Kako navodi rusko udruženje Projekt, svaki treći komandant ruske vojske, bez obzira na čin, koji ratuje u Ukrajini, duguje banci, a mnogima preti blokada računa zbog neplaćanja kredita.

Kako prenosi portal, svaki peti ruski oficir koji se bori u Ukrajini imao je neki prekršaj, a svaki šesti ga nije platio ili ga je platio nakon ponovljenih upozorenja. U projektu su navedene i plate ruskih oficira uključenih u "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini.

Prema poslednjem kursu rublje, ministar odbrane Sergej Šojgu i njegova dva zamenika primaju oko 20.000 evra mesečno, a komandanti vojnih okruga oko 15.000 evra.

Plata oficira u glavnom štabu ruske vojske je oko 5.000 evra mesečno, komandanta kopnene vojske 4.500 evra, dok komandanti brigada i divizija primaju oko 2.500 evra dok su u Ukrajini.

Podsetimo, ranije smo pisali da prema navodima nekih stranih medija, Rusija je do sada izgubila skoro 30.000 vojnika u invaziji na svog zapadnog suseda, a kako Putin nikada nije proglasio ratno stanje već "specijalnu vojnu akciju", njegove ruke su mu malo vezane oko slanja novih snaga u Ukrajinu. Odnosno, barem na papiru, zaposleni u vojsci mogu odbiti da idu u Ukrajinu, dok rezervisti ne bi trebalo ni da vide ratište. Ali jedno je na papiru, a drugo u stvarnosti.

(MONDO)