Svet

NEVEROVATAN PREDLOG ERDOGANA! Oglasio se turski predsednik nakon telefonskog razgovora - čeka se samo odgovor PUTINA!

Autor Aleksandar Blagić

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom o situaciji u Ukrajini.

Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/NBC News

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarali su danas telefonom o situaciji u Ukrajini. Prema navodima medija, Erdogan je predložio Putinu da se u Istanbulu održi sastanak delegacije Rusije, Ukrajine i Evropske unije.

"Ankara je spremna da učestvuje u potencijalnom posmatračkom mehanizmu za Ukrajinu, ako Moskva i Kijev postignu dogovor o tome", naveo je Erdogan.

On se osvrnuo i na mišljenje Rusije o pristupu Finske i Švedske u NATO.

"Naravno, Rusija neće pozitivno gledati na pristupanje Švedske i Finske u NATO. Rusija je, pre svega, zabrinuta zbog finskog pitanja. Zašto? Zato što je ovo granična zemlja i zato ne podržava članstvo Finske u NATO. U stvari, Rusija ne podržava ulazak nijedne skandinavske zemlje u NATO", rekao je Erdogan, prenosi ruska novinska agencija "TASS".

Rekao je i kako on vidi "realno" stanje na terenu u ovim trenucima.

"Mi sanjamo da će se rat između Rusije i Ukrajine što pre završiti mirom, ali se čini da se događaji razvijaju negativno iz dana u dan", zaključio je Erdogan.

(MONDO)