Svet

OMILJENA PUTINOVA NOVINARKA ŠOKIRALA U PROGRAMU - POČINJE 3. SVETSKI RAT! Invazija je završena, evo šta je sledeće VIDEO

Autor Sara Gajić

Na državnoj televiziji novinarka Olga Skabajeva je rekla da se invazija završava, a da počinje Treći svetski rat.

Izvor: Twitter/@BBCSteveR

Specijalna operacija Kremlja u Ukrajini je privedena kraju i počeo je Treći svetski rat, rekala je omiljena Putinova voditeljka Olga Skabajeva na ruskoj državnoj televiziji.

Obraćajući se gledaocima u emisiji Rusija-1, Skabejeva je nagovestila da se Rusija sada nalazi u situaciji u kojoj će morati da "demilitarizuje“  i NATO.

"Možda je došlo vreme da se prizna mogućnost da je ruska specijalna operacija u Ukrajini završena. U smislu da je počeo pravi rat. Štaviše, to je treći svetski rat. Primorani smo da demilitarizujemo ne samo Ukrajinu, već i ceo NATO.", istakla je Skabajeva.

Ko je Olga Skabajeva?

Pomenuta voditeljka je prava zvezda koja je najviše privukla pažnju kod zapadnih medija. Njeni nadimci su: "rukovodilac propagande“, "snage za specijalne operacije“ ruske državne televizije i "gvozdena lepotica Putinove TV“.

Poslednjih meseci, Skabejeva je na državnom TV kanalu Rusija-1 često davala divlje i vatrene izjave. Ona je besno govorila o borbama ruske vojske na ukrajinskoj teritoriji, izmišljala je tvrdnje o zapadnim liderima i širila neosnovanu teoriju zavere da je ukrajinska vojska odgovorna za masakr stotina civila u Buči.

Skabejeva je, zajedno sa suprugom Jevgenijem Popovom, godinama vodila politički tok-šou "60 minuta” na Rusiji-1, i ima dugu istoriju u ruskim medijima kao "šovinističke, patriotske, provladine figure".

Prema rečima profesorke novinarstva Sare Outs, voditeljka predstavlja sam glas Vladimira Putina.

"Ovaj trenutak kada govori o Trećem svetkom ratu pokazuje promenu u državnoj retorici, jer je ona glasnogovornik države. Sve što ona kaže odražava zvaničnu reč Kremlja".

Pogledajte galeriju fotografija ove poznate ruske novinarke:

(MONDO)