Svet

NIŠTA NE VERUJTE PUTINU, ISKORISTIĆE SITUACIJU ZA NAPAD! Ukrajinski ministar upozorio: "Njegove reči su prazne"

Autor Sara Gajić

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba je pozvao sve zemlje da ne veruju obećanjima Vladimira Putina.

Izvor: Profimedia

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozvao je zemlje da ne veruju obećanjima Vladimira Putina da neće koristiti trgovačke rute za napad na južni lučki grad OdesuPutin je rekao da bi Ukrajina mogla da koristi luke Mikolajev i Odesa za izvoz hrane i da Rusija neće iskoristiti situaciju deminiranja da pokrene "neke napade sa mora".

"Putin kaže da neće koristiti trgovačke puteve za napad na Odesu. To je isti Putin koji je rekao nemačkom kancelaru Šolcu i francuskom predsedniku Makronu da neće napasti Ukrajinu, nekoliko dana pre nego što je pokrenuo invaziju na našu zemlju u punom obimu. Ne možemo da verujemo Putinu, njegove reči su prazne", napisao je Kuleba na svom Tviter nalogu.

Pre dva dana Rusija je objavila da garantuje nesmetan prolaz brodova koji prevoze ukrajinsko žito i može da obezbedi njegov izvoz kroz luke koje kontroliše, kao što su Berđansk i Marijupolj, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je rekao da Rusija ne ometa izvoz žitarica iz Ukrajine i da se to može učiniti preko crnomorskih luka i susednih zemalja.

"Što se tiče ukrajinskog izvoza žitarica, mi tome ne postavljamo prepreke", naglasio je tada Putin.

(MONDO)