UŽAS!

VISOKI ZVANIČNIK I NJEGOVA ŽENA IMALI PAKLENI PLAN: Pokušali da vrbuju dete i zarade na njegovim organima!

Autor Nikola Todorović

Bračni par iz Nigerije uhapšen je u Londonu jer su planirali da dečaku vade organe.

Izvor: TommyStockProject/Shutterstock.com/YouTube/Screenshot/DragonEmergencyVideos

"Nigerijski senator i njegova žena uhapšeni su u Londonu u četvrtak zbog sumnje da su planirali da dečaka (15) dovedu u Ujedinjeno kraljevstvo kako bi mu se uzeli organi", navodi policija.

Ike Ekveremadu (60) i Beatris Nvaneka Ekveremadu (55) su oboje osumnjičeni da su planirali da organizuju putovanje za još jednu osobu sa ciljem da tu osobu iskoriste za nelegalne radnje koje se tiču vađenja organa. Ekveremadu je, kako je navedeno, opozicioni senator u južnom delu države Enugu u Nigeriji, dok je nekada bio predsednik setanta. 

Policija je navela da su bili upozoreni na konkretan plan koji su senator i njegova supruga imali a koji je kriminalna radnja koja se karakteriše kao kriminalne radnje iz oblasti modernog ropstva. Dečak kom su planirali da uzmu organe je sada na sigurnom i trenutno se radi na osiguravanju dodadne podrške. 

Par se pojavio na ročištu pred sudom Uksbridž u Londonu gde je sud potvrdio da su dete od 15 godina pokušali da iskoriste za vađenje organa. Tužilaštvo je potom saopštilo da je potrebna saglasnost državnog tužioca da bi ovaj slučaj mogao da se nastavi zbog pravnih problema u ovom slučaju, prenosi "BBC". 

Bračni par Ekveremadu ostaće u pritvoru do 7. jula kada je naredno pojavljivanje pred sudom. Takođe niko od njih nije dao komentar o ovom slučaju.

(MONDO)

Tagovi