Svet

SANKCIJE NE VREDE, MORA VOJNA INTERVENCIJA! Ceo svet strahuje od reakcije Putina - ako krene SAD, ide i NUKLEARNA BOMBA!

Autor Aleksandar Blagić

Finski istoričar Jusi Jalonen smatra da bi Zapadne sile trebalo ozbiljno da razmotre opciju vojne intervencije ukoliko se ubrzo ne završi rat u Ukrajini.

Izvor: Profimedia

Rat u Ukrajini ušao je u 137. dan, a kraj borbi nije ni na vidiku. U svetu je nastupila najveća inflacija u istoriji čovečanstva, pobune naroda izbijaju gotovo svakodnevno u različitim delovima planete te se zbog toga traga za idealnim rešenjem kako bi se što pre zaustavio rat koji prožima ceo svet, počevši od ukrajinskog stanovništva koje svakim danom u sve većem broju napušta svoju domovinu.

Finski istoričar Jusi Jalonen smatra da Zapad treba ozbiljno da razmotri mogućnost vojne intervencije u Ukrajini na strani Kijeva. Smatra da sankcije i druge mere protiv Rusije zasad daju vrlo slabe rezultate.

"Do sada je propala strategija zapadnih zemalja. Snadbevanje Ukrajine oružjem i izbegavanje vojne intervencije ne daje željene rezultate", rekao je Jalonen.

Prema njegovim rečima, takva strategija neće doneti pobedu Ukrajini.

"Ruska vojska napreduje i ispunjava svoje zadatke. Pre ili kasnije, zemlje Evropske unije i NATO bi trebalo da razmotre direktnu vojnu intervenciju", smatra poznati istoričar.

Jalonen smatra da bi vojna intervencija zapada razbesnela predsednika Rusije Vladimira Putina i da bi zbog toga on mogao da se odluči na najbrutalniji korak kojeg se pribojava čitavo čovečanstvo - upotreba taktičkog nuklearnog oružja.

(MONDO)