Svet

AMERIKA NAJŽEŠĆE UDARA NA RUSIJU, A ISKLJUČILI OVE SANKCIJE! Dozvolili razmenu važnih stvari, oglasilo se ministarstvo!

Autor Aleksandar Blagić

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država objavilo je saopštenje u kojem navodi da su dogovorene transakcije sa Rusijom u pogledu nekoliko ključnih tačaka uprkos ratu u Ukrajini i tome što se dve zemlje nalaze na suprotnim stranama.

Izvor: Profimedia

Uprkos činjenici da rat u Ukrajini ceo svet posmatra kao nezvanični sukob dve najveće sile sveta, Sjedinjenih Američkih Država i Rusije, ove dve zemlje nastavljuju saradnju. Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država oglasilo se saopštenjem u kojem navodi koje transakcije između dve države će biti dozvoljene.

"Sjedinjene Američke Države su dozvolile transakcije sa Rusijom kada su u pitanju đubriva, semenski materijal, lekovi i medicinska oprema", stoji u saopštenju Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon ove objave Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država, politički stručnjaci postavljaju logično pitanje - kako dve države sarađuju, a nalaze se na suprotnim stranama? Smatraju da je ovaj rat nezvaničan sukob upravo Rusije i Sjedinjenih Država. Pretnje sankcijama, slanje pomoći Ukrajini - sve su to potezi koje vuče predsednik Džozef Bajden kako bi umanjio moć i uticaj Rusije usled svetske ekonomske krize koja je nastupila zbog rata koji traje četiri meseca.

Da podsetimo, Sjedinjene Američke Države su zemlja koja je najviše do sada pomogla Ukrajini u vojnom i finansijskom smislu. Danas je u Ukrajinu stigla pošiljka "HIMARS" višecevnih raketnih lansera sa dometom od 300 kilometara i to oružje se prema navodima ukrajinske strane već dokazalo na frontovima širom Ukrajine.

(MONDO)