Svet

PONIŽAVANJE BAJDENA KOJE JE SVIMA PROMAKLO - SAUDIJCI MU SE SMEJALI! Novinarka postavila pitanje, ogromna provokacija!

Autor Tamara Sekulović

Američki predsednik nije odgovorio.

Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Marwan

Američki predsednik Džo Bajden proteklog vikenda posetio je Saudijsku Arabiju u jeku naftne krize izazvane ratom u Ukrajini.

Plan posete Džedi bio je, između ostalog, da se obezbedi dodatni izvoz saudijske nafte u Ameriku. Čitava poseta bila je puna čudnih detalja poput pozdrava princa Mohameda bin Salmana pesnicom, do nelagodnog razgovora o ubistvu Džamala Kašogija.

Naime, Bajden je 2019. obećao da će napraviti "pariju" (izgnanu, odbačenu zemlju) od Saudijske Arabije zbog ubistva Kašogija, a potom se prijateljski "ispesničio" sa Bin Salmanom uprkos tome što su njegovi obaveštajci naveli da je baš princ naložio ubistvo novinara u saudijskom konzulatu u Turskoj.

Ali, glavna uvreda upućena Bajdenu se dogodila u trenutku kad su obe strane već sele za pregovarački sto, a obezbeđenje počelo da tera novinare, kada je jedna novinarka doviknula sa vrata: "Predsedniče Bajden, da li je Saudijska Arabija i dalje parija?"

Kada su ovo čuli bin Salman i njegovo rukovodstvo, pokušali su da sakriju osmehe, ali kamere su sve snimile - pogledajte!

Bajden i bin Salman
Izvor: YouTube/Marwan

(Mondo)