Svet

"ZAUVEK JE GOTOVA, HVALA SATANI ŠTO JU JE KONAČNO UZEO": Svet tuguje zbog smrti kraljice, a on slavi! OTVORIO ŠAMPANJAC

Autor Ivana Lazić

Argentinski voditelj šokirao je svetsku javnost kada je izveštavajući o smrti kraljice Elizabete otvorio flašu šampanjca i nazdravio gledaocima.

Izvor: Profimedia/Twitter/screenshot/porquetendencia

Vest o smrti kraljice Elizabete Druge nisu svi širom sveta primili sa istim nivoom šoka i tuge koji su doživeli mnogi u Britaniji. U Argentini, TV voditelj Santjago Kuneo otvorio je flašu šampanjca uživo u emisiji dok je najavljivao smrt britanskog monarha.

Na snimku iz emisije uživo, argentinski novinar se pojavljuje okružen belim i plavim balonima — u boji argentinske zastave, otvara flašu šampanjca i jede sendviče nakon što poruka na ekranu glasi "stara vreća go**ana je umrla. "

Kraljičina smrt je objavljena u četvrtak uveče, uz izjavu iz Bakingemske palate koja je glasila: "Kraljica je umrla mirno u Balmoralu danas popodne".

Ali dok su političari i lideri širom sveta slali saučešće britanskoj kraljevskoj porodici, a novinari širom sveta odali počast monarhu, Kuneo je zapaljivim rečima preneo vest o smrti kraljice Elizabete II, objavljujući da je "stara kretenka je umrla. Zauvek je gotova. Glasan aplauz za Satanu koji ju je konačno uzeo."

Kontroverzna najava argentinskog novinara brzo je postala viralna u Argentini, a hešteg #Cuneoalmediodia počeo je da se pojavljuje na Tviteru. Mnogi na Tviteru šalili su se da je Kuneo "najhladniji Argentinac“ i da ima spreman šampanjac u frižideru za takvu objavu.

"Ko bi rekao da je zaista imao spreman šampanjac u frižideru, patriota", našalio se jedan korisnik Tvitera. "Kuneo predstavlja prosečnog Argentinca današnjice", napisao je drugi.

"Ako u Argentini ima irskih pabova, tamo će proslava biti intenzivna“, našalio se drugi na Tviteru.  Mnogi u Argentini su kritikovali Kuneov loš ukus i kritikovali su one koji podržavaju njegov nastup: "Ja sam Argentinac i ovaj momak me ne predstavlja. Žao nam je zbog ovog gubitka", napisao je korisnik na Tviteru.

Argentina i Britanija vodile su ogorčen rat oko Foklandskih ostrva 1982. godine, gde je Argentina na kraju izgubila.

Ali uprkos sukobima u prošlosti, ministarstvo spoljnih poslova zemlje odalo je počast preminuloj kraljici, rekavši da je argentinska vlada izrazila „žaljenje“ zbog smrti kraljice Elizabete Druge i da "prati britanski narod i njenu porodicu u ovom trenutku tuga“.

(MONDO)