Svet

ŠTA OTKRIVA GOVOR TELA KRALJA ČARLSA: Ponavljao je ova 4 pokreta dok je stajao pored KOVČEGA kraljice (FOTO, VIDEO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Evo šta znači govor tela kralja Čarlsa Trećeg pored kovčega kraljice Elizabete Druge!

Izvor: YouTube/The Royal Family Channel

Stručnjakinja za govor tela, Džudi Džejms, analizirala je gestove kralja Čarlsa Trećeg kraj kovčega njegove majke, kraljice Elizabete Druge. U petak uveče se kralj, zajedno sa braćom prinčevima Endrjuom i Edvardom i sestrom, princezom Anom, pojavio na javnom bdenju. Kraljičina deca su stala sa četiri strane kovčega i ostala tu 15 minuta. Pogledajte fotografije!

Govor tela kralja Čarlsa Trećeg otkriva, navodi Džejmsova, da je koristio takozvane rituale umirenja kako bi delovao smirenije, i ne bi dozvolio da ga emocije savladaju. Prvi među njima je stiskanje usana. Taj pokret, koji možda nije toliko očigledan u posmatranju, pomaže osobi da se fokusira. Zatim, Čarls je škrgutao zubima kao da pokušava da namesti vilicu u drugi položaj, što takođe omogućava da se fokus, na trenutak, skrene na tu aktivnost i donji deo lica. Čarls je takođe povremeno zatvarao oči pred kamerama, kako bi oterao suze, a Džejmsova podvlači i da se videlo da rukama gladi peševe vojne uniforme.

"Često treptanje, kao i 'maženje' ivica uniforme pokretom koji nagoveštava da opet dovodite stvari u red, pružate sebi utehu i govorite da će sve biti u redu... Sve su to rituali koji pomažu da se nakratko otklone jake emocije, anksioznost ili stres", rekla je ona.

Pogledajte video, a pročitajte i sve detalje skandala na bdenju kada se čovek zaleteo na kraljičin kovčeg!

Čarls pored kovčega kraljice
Izvor: YouTube/NBC News

(MONDO)