Kraljica Elizabeta II imala je posebne navike i pravila kojih se strogo pridržavala. Kažu da je to bio ključ njene dugovečnosti, a javnost se sada polako upoznaje sa stvarima koje voli, ali i ne podnosi njen sin, kralj Čarls III.

Njegovi saradnici otkrili su da ima vrlo specifičan ukus kada je hrana u pitanju. Kralj je prilično izbirljiv, pa tako postoje namirnice koje striktno odbija da jede. Kraljevski urednik Rasel Majers otkrio je da je kralj Čarls planirao da zaposli novog privatnog kuvara.

"Njegova omiljena hrana je prilično jednostavna. To je kuvano jaje. Idealnim obrokom smatra rižoto od divljih pečuraka sa jagnjetinom. Pečurke moraju da budu sa njegovog imanja, a jagnjetina iz organskog gajenja", otkrio je Majers.

Kralj je svoje kuvare vodio u Balmoral da im pokaže gde su najbolje pečurke, a striktno im je zabranio kupovinu patke ili guske. Jetra patke ili guske koja se hrani putem sonde, toliko mu je mrska da je kuvarima još 2008. godine naređeno da je ne kupuju i poslužuju.

kralj čarls
YouTube/CityNews 

Osim toga, kralj zahteva da mu se čaj posluži kada je zagrejan na 70 stepeni, a temperatura mora da se meri termometrom. Ovo pravilo važilo je kod kraljice Elizabete kada želi da se kupa, zaposleni su morali da mere temperaturu vode.

"Postoje još neka pravila, na primer, zeleni čaj mora da se kuva tri minuta, a crni čaj mora da odstoji pet minuta. Za pripremu savršenog kraljevskog napitka, umesto šećera koristi se organski med, ali on se dodaje pre nego što se sipa čaj", kažu izvori upućeni u navike kralja Čarlsa III.

(MONDO)