Svet

POJAVIO SE JEZIVI SNIMAK PUCNJAVE U HERSONU! Oklopno vozilo otvorilo VATRU - Ukrajinci i Rusi optužuju jedni druge!

Autor Jana Desovski

Mrežama se širi snimak pucnjave u gradu Hersonu!

Izvor: Twitter/@Osinttechnical/Screenshot

Društvenim mrežama proširio se snimak pucnjave u centru grada Hersona, glavnog grada južnog regiona pod ruskom okupacijom. Do sukoba u centru Hersona došlo je kasno sinoć, a Ukrajina i Rusija optužuju jedna drugu da su izazvale pucnjavu. Na snimku se vidi kako je navodno rusko oklopno vozilo otvorilo vatru, ali se ne vidi na koga puca. Podsetimo, ukrajinska armija je krenula u kontraofanzivu na Hersonsku oblast, koju je Rusija zauzela u prvim nedeljama invazije.

Šta kažu Ukrajinci, a šta Rusi?

Proruski mediji su sinoć emitovali snimak na kome se vidi razmena vatre u blizini dva oklopna vozila kod glavne železničke stanice u Hersonu. Proruska administracija je potom saopštila da su ruske snage uništile grupu napadača.

"Došlo je do sukoba ruske patrole i neidentifikovane grupe ljudi u centru Hersona", saopštile su proruske vlasti na Telegramu. O pucnjavi se jutros oglasila i portparolka južnoukrajinske vojne komande Natalija Gumenjuk koja je rekla: "Jučerašnja pucnjava i eksplozija u Hersonu su provokacija okupatora."

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs

(MONDO)