Svet

OTKRIVENO GDE SE SAKRIO VLADIMIR PUTIN DOK BESNE PROTESTI ŠIROM RUSIJE! Uživa u luksuzu, ovo je pravi raj na 3 sprata!

Autor Sara Gajić

U sred haosa oko mobilizacije i referenduma Vladimir Putin je navodno otišao na odmor u banju.

Izvor: YouTube/Screenshot

Ruski predsednik Vladimir Putin pobegao je u svoj tajni dvorski kompleks u blizini jezera Valdaj, na pola puta između Moskve i Sankt Peterburga, usred protesta protiv nacrta zakona u Rusiji, prvi je izvestio Mejl Onlajn. Prema rečima nezavisne novinarke Faride Rusamove, koja je citirala tri izvora upoznata sa Putinovim rasporedom, ruski predsednik je u sredu otputovao u svoju kuću za odmor.

On odmara "dušu i telo" u luksuznom kompleksu koji se nalazi u šumi, rekla je Rusamova u postu Telegrama. Kompleks se sastoji od trospratne spa zgrade, i bazen i blatno kupatilo, i kao i ličnim kozmetičkim salonom.

Malo je javno dostupnih informacija o tajnoj imovini, ali prema Fondaciji za borbu protiv korupcije, koju je osnovao zatvorenog ruskog aktiviste Alekseja Navaljnog, rezidencija je Putinov lični favorit. Organizacija Navaljnog tvrdi da je imovina delimično u vlasništvu Jurija Kovalčuka — milijardera koji se opisuje kao Putinov lični bankar. Rusamova je tvrdila da Putin namerava da ostane u kompleksu najmanje do sledećeg četvrtka.

Novinar je takođe tvrdio da je predsednik unapred snimio nekoliko video snimaka sastanaka, koje ruski državni mediji nameravaju da objavljuju sporadično tokom cele nedelje, kako bi pokušao da prikrije njegovo odsustvo od javnosti. Rusamova je rekla da je Putin otišao u svoju palatu onog dana kada je objavljen video snimak na kome se vidi kako u sredu najavljuje delimičnu vojnu mobilizaciju.

Širom Rusije su izbili masovni protesti nakon što je Putin najavio da će 300.000 rezervista dobiti naređenje da se bore u ratu zemlje protiv Ukrajine. Prema izveštajima, Rusi, uključujući devojčice od 14 godina, uhapšeni su dok su učestvovali na nedozvoljenim skupovima, zabranjenim ruskim zakonom. OVD-Info je saopštio da su 724 osobe privedene u subotu u 32 različita grada, prenosi BBC.

Protesti su održani u gradovima uključujući Moskvu, Sankt Peterburg, Tomsk i Omsk, javio je Skaj njuz.

(MONDO)