Svet

PUTIN PRIZNAO GREŠKU: "MORAMO DA IH VRATIMO KUĆI!" - Šef Kremlja hitno sazvao sednicu o bezbednosti Rusije

Autor Nikola Todorović

Ruski predsednik Vladimir Putin zahteva da se brzo i temeljno reše sve greške napravljene tokom delimične mobilizacije.

Izvor: Profimedia

Šef države je u četvrtak hitno okupio stalne članove Saveta bezbednosti Ruske Federacije, kako bi sa njima razgovarao o bezbednosnim pitanjima, toku delimične mobilizacije i problemima sa kojima se ista suočava.

"Moramo da se pozabavimo svim ovim bez buke, mirno, ali brzo, detaljno i temeljno. U toku mobilizacionih aktivnosti – od građana se dobija mnogo informacija na ovu temu: o organizaciji samog poziva, kvalitetu snabdevanja, uslovima života i drugim pitanjima. Postavljaju se mnoga pitanja, a sve greške se moraju ispraviti, i sprečiti da se iste ponove u budućnosti, pogotovo kada su u pitanju oni građani kod kojih mobilizacija mora da bude odložena. Na primer, očevi više dece, ljudi koji boluju od hroničnih bolesti, koji nisu sposobni da ratuju", rekao je on i dodao: 

"Neophodno je pozabaviti se svakim takvim slučajem posebno, a ako se napravi greška, ona mora da bude ispravljena, oni koji su pozvani bez opravdanog razloga moraju da budu vraćeni kući", naglasio je Putin, prenosi TASS. Šef države je sa stalnim članicama Saveta bezbednosti Ruske Federacije razgovarao i o drugim temama kao što je pravac saradnje sa zemljama ZND, sa čijim predstavnicima se Putin sastao u četvrtak.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)