Svet

ZAVRŠAVA SE MOBILIZACIJA, A GLAVNI ČOVEK NAĐEN MRTAV? Velika misterija, sumnja se na JEDNO

Autor Sara Gajić

Pronađeno telo potpukovnika Romana Malika koji je bio odgovoran za mobilizaciju u Rusiji.

Izvor: Profimedia

Potpukovnik Roman Malik (49), koji se bavio regrutacijom ljudi u kampanji mobilizacije koju je pokrenuo ruski predsednik Vladimir Putin da bi pojačao ruske vojsku u Ukrajini, pronađen je mrtav.Malikovo telo pronađeno je u njegovoj kući u selu u ruskom regionu Primorski.

Roman Malik je pronađen obešen o ogradu, prenosi britanski "Miror". Kako je saopšteno policija je navodno pokrenula istragu o ubistvu, iako mogućnost samoubistva nije isključena. Tajms navodi da je u porukama korisnika Telegrama misteriozno "samoubistvo" Malika dovedeno u sumnju, a rođaci navode da je bio samouveren. Malik je bio zadužen za praćenje naređenja Moskve za kretanje trupa u Ukrajinu.

Od kada je Putin potpisao ukaz o mobilizaciji u septembru, izveštaji pokazuju da je do sada regrutovano više od 220.000 ljudi. Službenici za regrutaciju u pratnji lokalnih policijskih vlasti su u mnogim slučajevima nasilno odvodili muškarce koji su se opirali naredbama o regrutaciji, piše Tajms.

Ovaj potez mnoge stanovnike je pokrenuo na akciju, tako da su bili masovno organizovani protesti, a bilo je incidenata u institucijama i prema zvaničnicima koji su ispunjavali naređenja. Kao rezultat toga, tokom ovog perioda, čak 70 kancelarija je napadnuto molotovljevim koktelima kao znak sve veće ogorčenosti u Rusiji protiv mobilizacije.

(MONDO)