Svet

HERSON IMA NOVE ŠEFOVE REGIONA! Rusija i dalje drži jedan deo oblasti, ministar odbrane potvrdio CRNE vesti za Moskvu!

Autor Aleksandar Blagić

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je potpisao specijalni dekret putem kojeg je imenovao šefove regiona u hersonskoj oblasti.

Izvor: RTS/screenshot/Twitter/screenshot/oleksiireznikov

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je navodno potpisao poseban dekret kojim je imenovao nove šefove u četiri regiona hersonske oblasti, prenosi "Kyiv Independent". Četiri oblasti se nalaze na levoj obali reke Dnjepar. Rusija navodno i dalje drži pod svojom kontrolom levu obalu Dnjepra.

Novi šefovi regiona na levoj obali reke Dnjepar su postavljeni u Kahovki, Hola Pristanu, Krestivniki i Dolmativki. Da podsetimo, ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu, je potvrdio da će se ruske trupe povući iz Hersona. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu navodno se usaglasio danas sa predlogom komandanta združenih snaga ruske vojske Sergejom Surovkinom da se organizuje odbrana u regionu Hersona na levoj obali Dnjepra.

Herson i susedna naselja ne mogu u potpunosti da se snabdevaju i funkcionišu. Životi ljudi su stalno u opasnosti”, rekao je Surovikin.

Ruske vlasti objavile su smrt Kirila Stremousova, ruskog šefa Hersona. Kako piše ukrajinska agencija “Neksta”, smrt su potvrdile i ruske agencije. Navodno je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Još uvek nije poznato kako je došlo do nesreće.

(MONDO)