Svet

RUSIJA SPREMILA NOVU ZVER ZA UKRAJINU? Umesto da slavi, Moskvu je obuzeo STRAH - Kijev čeka spreman! (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Najnoviji ruski tenk, "T-14 Armata", snimljen je na poligonu u glavnom gradu Tatarstana, Kazanju.

Izvor: Tweet/Trollstoy

Najnoviji ruski tenk T-14 Armata je snimljen na poligonu u glavnom gradu Tatarstana, u Kazanju, prenosi "EurAsian Times". Snimak na kojem se vidi novi ruski tenk je objavljen u nedelju 20. novembra, ali nije zvanično potvrđeno kada je snimljen. Na snimku je zabeleženo kretanje tenka velikom brzinom preko blatnjavog terena. Vojnici su hodali pored tenka koji je prelazio kopnene i vodene prepreke.

Prema rečima vojnih stručnjaka, Rusija se navodno priprema da pošalje ovaj tenk na front u Ukrajinu. Nema zvanične potvrde iz Ruske Federacije da Moskva planira da koristi svoj najnoviji sistem naoružanja, od kojih je veoma malo zaista proizvedeno, oko 20 uključujući prototipove.

Rusija je izgubila veliki broj oklopnjaka od početka invazije na Ukrajinu. Tenkovi su jedni od najčešće gađanih meta. Ako Moskva odluči da rasporedi T-14 Armatu, rizikuje da tenk bude uništen, ali gora opcija je da bude zarobljen, što bi Ukrajini i njenim saveznicima dalo pun pristup tehnologiji korišćenoj u razvoju tenka.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)