Svet

PUTIN ZAKAZAO VELIKI DATUM! Kremlj ima samo jedan problem, godišnjica rata se blži a sukobi prete da potpuno ESKALIRAJU!

Autor Aleksandar Blagić

Predsednik Rusije Vladimir Putin zakazao je datum obraćanja.

Izvor: SPUTNIK/screenshot

Predsednik Rusije Vladimir Putin će se obratiti naciji 21. februara, saopštio je danas Kremlj. Putin će održati govor samo tri dana pred godišnjicu rata u Ukrajini. Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, potvrdio je obraćanje Putina 21. februara.

"Predsednik Ruske Federacije će se 21. februara obratiti Saveznoj skupštini", rekao je Peskov.

Putin će govoriti o "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini, ekonomiji, socijalnim temama i mnogim drugim stvarima, piše "CNN". Prema rečima Peskova, i dalje se ne zna da li će strani mediji biti pozvani i akreditovani pored članova parlamenata.

Da podsetimo, godišnjica rata u Ukrajini je 24. februara 2023. godine. Rusija je u četvrtak pokrenula novu ofanzivu na Kijev, a danas se desio i novi raketni napad na Kijev. Ukrajinska strana je tvrdila da su ruske rakete bile registrovane u Rumuniji, ali je to rumunsko Ministarstvo odbrane demantovalo. Ukrajina se, sa druge strane, navodno priprema da napadne Krim britanskim raketama dugog dometa.

(MONDO)